Til forsiden
Intranet
- en paraplyorganisation for selvejende og
private institutioner for børn og unge
Printvenlig side

Granhøj Nyt

I sne står urt og busk i skjul
– vinter på Granhøj

Selv om det er sjældent at der er sne, byder vinteren på mange, om end kolde oplevelser i naturen på Granhøj. 

Naturvejleder Michael O. Jørgensen har skaffet os nogle smukke kranier og en hel masse materiale med vejledning til som børn og voksne kan bruge til at udforske naturen i skoven og rundt huset på Granhøj.

 

 

Ud over legen og den friske luft
Er der god mulighed for at finde dyrespor og ekskrementer i den bløde og våde skovbund, eller hvis man er heldig at der er sne, i sneen. Gå en tur lige ind i den første del af skovbrynet eller gå til venstre ud i den bløde del mod skoven, her ligger ofte ekskrementer og der er ofte dyrespor. Bliver det rigtigt koldt kan i også finde bidmærker på vegetationen.
 
Hvor er dyrene om vinteren, hvem sover vintersøvn? Tag en snak med børnene ude om årstiderne. Hvordan holder børnene varmen om vinteren – hvordan holder dyrene varmen om vinteren. Hvad sked der når det bliver forår?

Tænd op i pejsen når i har været ude og snak med børnene om oplevelserne, fortæl en historie. Brug evt. et af kranierne.

Hvad blev der er af den døde hjort.
I sommer sad et rådyr fast i vores, det lukkede ikke så godt i starten. Forskellige dyr gik hurtigt i gang med at æde og nedbryde hjorten.
Børnene synes det spændende, nogle syntes naturligvis at det var ulækkert. Men hvad er det sket med hjorten. De sidste knoglerester lå tilbage her i januaer, den har jeg taget ind og lagt i en bakke i naturværkstedet. Så i har mulighed for at tale med børnene og hjorten, om nedbrydelse og evt. døden. Og hvem har mon spist af hjorten?

Kranier på Granhøj
Der er kommet en lille samling kranier på Granhøj, hvilket skal danne baggrund for en lille samling af materialer i naturværkstedet. Kranierne er fra: Hest, Ko, får, gris – nogle af de husdyr som børnene kender. Hjort, ræv, and, krage – nogle af de dyr som kan lever i Hareskoven.

Kranierne kan bruges til at snakke med børnene og hvad dyrene æder, om tænder, om horn mv.
Det er tanken at i selv kan supplere med fund fra området, i kan evt. mærke tingene op med navn på institution og navn på gruppe eller barn. Så i kan genfinde/gense effekterne ved jeres besøg.

Grejkasser
Der er lavet nye grejkasser til Granhøj, og for øvrigt også Ebbelykke. Hvert grej sæt består af materiale og udstyr til henholdsvis: Skov, sø og vandløb samt hav og strand (Ebbelykke). Til udstyret findes rygsække så børnene kan hjælpe med at bære noget af grejet, resten kan tages i en af kasserne. Der ligger en liste med indhold i kasserne.

Naturen i Børnehøjde
Husk at du kan bestille naturvejleder hjælp på Granhøj og Ebbelykke til hjælpe med opstart af aktiviteter, eller oplevelser i naturen. Tilbuddet kan også anvendes til medarbejdermøder og kurser i institutionen eller på Granhøj. Vi kommer desuden med et naturkursus i forsommeren på Granhøj. 
 
Naturvejleder Michael O. Jørgensen

www.biozooinformation.eu
 
  Til nyhedslisten
Børneringen
Høffdingsvej 36, 5.sal, 2500 Valby € Tlf. 38 16 23 06 € CVR 53 04 00 12 € EAN 579 000 134 4283 € borneringen@borneringen.dk
Telefontid
Mandag - torsdag: 9.00 - 15.00 € Fredag: 9.00 - 14.00 € Telefonerne er dagligt lukket mellem kl. 12.00 - 12.30