Til forsiden
Intranet
- en paraplyorganisation for selvejende og
private institutioner for børn og unge
Printvenlig side

Sommer på Granhøj

Det regner - så vi bliver hjemme.
Skoven er et vildt sted, når det regner er det faktisk hyggeligt. Stå i læ under et stort træ og nyd duften og lydene,
når regnen ophører starter fuglenes at kvidrer igen. Kravl i ly i shelteret og nyd frokosten i ”hulen”. Eller kravl inden døre det store rum er nu fuldt indrettet så der er god plads til en tørrepause indendørs.
 
Fuglene på Granhøj.
Området omkring vandhullerne er fyldt med fugle, oftest høres blandt andet mejse og bogfinke. Bog finken kender du på kaldet: det det det kan jeg gøre lige så tit det skal vær…..
Svaneparret og blishønsene ses i perioder i alle tre søer, i øjeblikke er de i søen på venstre side af stien. Desuden ses og høres gråænder og gæs. I området ses også stor flagspætte, hvid vipstjert, blåmejse, fuglekonge, rødkælk m.fl
Lav en evt. en tavle i institutionen, hvor i hver gang i ser en fugl laver et billede (lån fra nettet) af fuglen og sætter den op med velcro, tape eller magnet. Så har i jeres egen lille fugle optælling.
Naturmaterialer til regnvejrs og kreative aktiviteter i institutionen.
Den langtidsholdbare naturoplevelse
Området omkring Granhøj giver gode muligheder for at ”sanke” indsamle naturmaterialer til senere brug i institutionen.
Tag bark fra fældede eller væltede træer, det kan anvendes til billeder, man kan kradse eller male på bagsiden af barken. Barken kan bruges til at lime på små træ eller papæsker, eller tændstikæsker. Barken kan presses imellem et par plader som spændes sammen med en skruesvinge.
Træskiver af grene, saves i tynde skiver som kan slibes og males, er der tale om tynde grene kan skiverne anvendes til smykker med eller uden dekoration, to små huller bores ved siden af hinanden og en lædersnor trækkes igennem, monter lås eller lav en ”vikinge knude” – vupti et smykke til et familiemedlem.
Desuden kan i indsamle pair og skrald, en god læring for børnene omkring hen kastning af affald og renholdelse af naturen. Materialerne kan samles i en stor glasvase eller bruges til et affalds billede.
I kan også anvende æggeskaller, fuglereder, knogler, træstumper, fjer, kogler m.v. til jeres ejet lille naturudstilling. I må også gerne lægge det i en bakke på Granhøj.
Der findes et hav af muligheder.
Husk at opbevare effekter i en kurv eller lignende, da de mugner hvis de opbevares i poser og bøtter. Læg dem evt ud på en avis i institutionen, eller hæng dem til tørre på en snor eller i et net.
 Æd og drik jeres naturoplevelse.
Skovsyre, skvalderkål, brændenælde, mælkebøtte, friske bøgeblade, hyld og brombær samt mange andre urter og frugter kan anvendes til salater, bagværk, supper og te.
Tag de sikre, f.eks. brændenælde. Tag dem med hjem og tør dem ved at hænge dem med toppen nedad på et tørt sted, pluk topskuddene og anvend dem til te. Mælkebøtte blade, brændenæller og skvalderkål m.flkan anvendes i salater og bagværk:
Urteboller til grillfesten:
Urteboller bagt på grillen
500 g. mel 120 g. smør 2 tsk salt 1 pk gær 3 dl mælk Brændenælder, skvalderkål, vejbred, mælkebøtteblade, skovsyre, løgkarse oa. urter. Alle ingredienser blandet og dejen stilles til hævning. Bages derefter på bålet, kan også fremstilles som en snobrødsvariant.
(Kilde: Naturkogebogen – Miljø- og fødevareministeriet – Naturstyrelsen.)
Næææh der står et får.
På området foran granhøj går et får og et lam. Oftest kan man høre dem i buskadset, eller se deres spor og efterladenskaber på stien og tangen ved søerne. Men er i heldige kan fårene træffes forholdsvis tæt på. Fårene holdes på området for at pleje området omkring vandhullerne. Forholdet er også årsagen til at der er el- og vildthegn omkring området fra Vangmosen og frem til Granhøj.

 
Kursus på Granhøj.
Husk vi holder kursus igen på Granhøj i efteråret. Vi har allerede afholdt flere natur kurser på Granhøj – her kigger vi på muligheder for at naturoplevelser på området, sikkerhed, kreative vinkler m.v.
Naturvejleder.
Husk du kan bestille børneringen naturvejleder til aktiviteter i institutionen, medarbejder og forældre event, eller på Granhøj til aktiviteter og events. Bookning 3136 0080 eller moj@biozooinformation.eu . Husk at Granhøj skal bookes separat.

Naturlig hilsen
Michael O. Jørgensen
 
  Til nyhedslisten
Børneringen
Høffdingsvej 36, 5.sal, 2500 Valby € Tlf. 38 16 23 06 € CVR 53 04 00 12 € EAN 579 000 134 4283 € borneringen@borneringen.dk
Telefontid
Mandag - torsdag: 9.00 - 15.00 € Fredag: 9.00 - 14.00 € Telefonerne er dagligt lukket mellem kl. 12.00 - 12.30