top

Arrangement

Børneringens Natur og Science Festival 2021

For vores medlemmer

Det er en stor fornøjelse at invitere vores medlemsinstitutioner til årets helt store børnefestival.

I forbindelse med vores årsprojekt Børneringen planter træer har vi i fællesskab doneret penge til at kunne plante knap 12.000 træer, der skal blive en del af en nyopført folkeskov i Hillerød for at sikre grundvandet på egnen og skabe grønne naturomgivelser for vores institutioner og offentligheden.

D. 29.10 fra kl. 10-13 planter vi sammen med jer de første 1000 træer til en dejlig dag med udeliv, science og natur.

Program:

  • Vi åbner festivalen med taler og fællessang. Øv jer allerede nu på ”Vi vil plante et træ” af Erik Busk og ”Skovsangen” af Povl Kjøller, som vi synger sammen.
  • Vi får besøg af en helt særlig gæst, som vi synger for.
  • Vi planter træer i hold og laver små fine plantepinde med institutionernes navne.
  • Mens nogle planter træer, kan andre spise madpakker, lege i halmballerne, lave en bålpandekage, høre om skovens dyr og træer i skovskolen, besøge Lotte og Thorleif og høre mere om science pædagogik og vores projekt Børneringen planter træer og få et glas saftevand.

Baggrund: Festivalen afholdes som afslutning på vores årsprojekt ”Børneringen planter træer”. I anledningen af vores 80 års fødselsdag fik alle institutioner udleveret et science pædagogisk kit med minilaboratorium, kompendium, undervisningfilm ved science pædagogisk forsker og underviser Thorleif Frøkjær og besøg af Lotte Cecilie Juel Pedersen, som er naturpædagogisk konsulent. Vi ønskede med gaven at gøre det lettere at arbejde med læreplantema 5: science, natur og udeliv. Læs mere her.

Når vi i fælleskab med Børnenes Hus planter denne skov sammen med Naturstyrelsen, Hofor og Growing Trees Network Foundation, passer vi på hinanden og på børnenes planet og lærer undervejs i et legende univers. Børnene har i løbet af året kunnet lege sig ind i universer omkring emner som fotosyntese, bæredygtighed, natur, træer, dyreliv, affald og grundvand.


Tid og sted

Fredag d. 29 okt. 2021 kl. 10-13. Wendelholm, Tjærebyvej 19, 3400 Hillerød. I kan ankomme i egne busser, eller bestille bustransport via tilmelding.


Målgruppe

Medlemsinstitutioner børn, ledere og pædagogisk personale.


Underviser

Naturstyrelsen, Growing Trees Network Foundation, Hofor, Lotte Cecilie Juel Pedersen, Thorleif Frøkjær. Konferencier: Tue Fournaise, Souschef i Børneringen.


Forplejning

Bålpandekager og saftevand.


Pris

En gave til vores medlemmer i anledningen af vores 80 års fødselsdag.


Tilmeldingsfrist

15.10.2021


Hvad siger vores medlemmer?