top

Protektor

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II er protektor for Børneringen.

Tæt relation til Kongehuset

Børneringen har fra begyndelsen haft en tæt relation til Kongehuset.


Dronning Alexandrine (1879-1952) var aktiv i Børneringen første år og besøgte de fleste af Børneringens institutioner. Hun grundlagde kongehusets tilknytning til Børneringen. Hendes svigerdatter Dronning Ingrid førte traditionen videre. Dronning Ingrid (1910-2000) fattede interesse for Børneringen allerede i 1943, mens hun var kronprinsesse. Hun blev protektrice den 5. maj 1943 og dermed begyndte et tæt samarbejde mellem kronprinsessen og Børneringen. Hun besøgte institutionerne ved næsten alle indvielser og mærkedage, først som kronprinsesse og senere som dronning.

I 1966 besøgte hun alle 22 institutioner i anledning af Børneringen 25 års jubilæum. Dronning Ingrid var opmærksom på manglen på institutionspladser i indre by, og var bl.a. aktiv ved oprettelsen af Rosenborg Børnehave. Senere kom hendes datter, prinsesse Anne-Marie i praktik i Ungdomsgårdens vuggestue. 

Efter Dronning Ingrids bortgang blev Hendes Majestæt Dronning Margrethe II protektor for Børneringen. Vi er i Børneringen glade og stolte over den fortsatte tilknytning til Kongehuset.


Hvad siger vores medlemmer?