top

Børneringen planter træer

Vi passer på børnenes planet, planter træer og lærer undervejs i et legende univers.

80 års fødselsdag

I 2021 kan Børneringen fejre 80 år som paraplyorganisation, og i den anledning sætter vi fokus på de danske folkeskove og ansporer børns tidlige nysgerrighed indenfor science, udeliv og matematisk opmærksomhed.


Sammen med vores godt 100 medlemsinstitutioner skal der hele året arbejdes med et naturpædagogisk fokus. Vi starter mandag d. 1. marts 2021, dagen efter vores officielle fødselsdag, hvor alle institutionerne modtager en gave, som de åbner sammen med deres børn.

Gavens indhold er udviklet af vores nye signaturprojekt ”Børnenes Hus” med det helt overordnede SUMO tema som udgangspunkt (Science, Udeliv og Matematisk Opmærksomhed). Som medlemsorganisation samler vi fællesskabet i projekt "Børneringen planter træer".

Gaven består af tre dele:

  1. Inspirationskit til et simpelt mini-laboratorium (inkl. små spirer, en logbog m.m.). 
  2. Besøg af en naturpædagog eller besøg i Granhøj i løbet af året. 
  3. Online undervisning af Thorleif Frøkjær (forsker i kvalitet i lege- og læringsmiljøer med fokus på science, matematisk opmærksomhed og bæredygtighed i børnehøjde).

Derudover vil der komme et tilbud om også at involvere forældre i en indsamling, som vi vil opfordre jeres bestyrelser til at iværksætte sammen med os og en landsdækkende NGO.


Vores medlemmer får adgang til online undervisning via Børnenes Hus’ nye læringsportal. Adgang til projekt "Børneringen planter træer" sendes direkte til jeres primære e-mail. Få koder til login fra din leder.


    Vi ser frem til et spændende projekt sammen med jer og alle jeres dejlige børn. Skulle I have spørgsmål allerede nu, er I velkommen til at henvende jer til Tue på tue@borneringen.dk

    Hvad siger vores medlemmer?